Wandelen voor lucht.
Wandelen voor lucht.
De wandelroutes liggen binnen de markering van de plattegrond.
Een gebied waar u wandelend tot rust kunt komen en kunt genieten van een afwisseling van bos, weide, vennetjes en de Leije. 
En wie weet, ziet u onderweg nog dieren die in dit gebied leven.

Voor de minder valide deelnemers is er een verharde route die vooral tussen de weilanden en boerderijen loopt.  Er is ongeveer een halve kilometer die dubbel gelopen wordt om ook bij een pauze post te komen.
Deze route is 3 kilometer. Dit heet het rondje sas, speciaal voor mensen die niet ver kunnen wandelen, maar wel graag voor ons goede doel mee willen doen.

De 5 kilometer wandelaars gaan via het Sas langs de Leije door de Koekedongen via het Ooijevaarsnest en het Hondseind weer terug naar het Sas. Deze route is volledig verhard en daardoor dus ook geschikt voor wandelwagens en rolstoelen.

De  8 kilometer wandelaars gaan via Het Sas langs de Leije door de Koekedongen   en zullen langere tijd kunnen genieten van het moois wat het ooijevaarsnest heeft te bieden in afwisseling van bos, weide en vennetjes.  Ook zij wandelen terug via de Leije en Hondseind naar Het Sas.

De 13 kilometer wandelaars starten ook via Het Sas langs de Leije door de Koekedongen en het Ooijevaarsnest . Er wordt gewandeld langs de observatiehut, langs meerdere grafheuvels over de Regte Heide en via het Riels Hoefke, langs landgoed de Hoevens weet terug via Ooijevaarsnest , de Leije en Hondseind terug naar Het Sas.

De 21 kilometer wandelaars starten ook via Het Sas langs de Leije door de Koekedongen via het Ooijevaarsnest langs de observatiehut, langs meerdere grafheuvels over de Regte Heide, langs meerdere vennetjes,  via het Riels Hoefke , langs landgoed De Hoevens terug via het ooijevaarsnest, langs de Leije, via Hondseind naar Het Sas.

Er zijn meerdere posten waarbij u iets kunt nuttigen wat veelal door de plaatselijke middenstand is gesponsord. 
Op het einde van de tocht bent u in de gelegenheid om op ons terras nog soep, een broodje en een drankje te nuttigen om de dag gezellig af te sluiten.  Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. Ook hiervoor hebben wij een beroep kunnen doen op de plaatselijke middenstand die wij daarvoor dankbaar zijn. Uiteraard gaan alle opbrengsten naar Het Penderfonds van de belangenvereniging van Longfibrose.
We hopen u massaal te ontmoeten.


Pas uw schoeisel aan aan de weersomstandigheden.


volledig verhard en du
routekaart
routetekst