Wat houdt SEO in.

Veel mensen vragen zich af, wat houdt SEO nou in? Het antwoord daarop is vrij simpel. SEO staat voor search engine optimalisation, in het Nederlands betekent dit zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie is eigenlijk alles wat iemand doet om de website zo hoog mogelijk getoond wordt in google of in andere zoekmachines. Hoe beter SEO dus wordt toegepast op de website, hoe groter de kans is dat de website hoog scoort in de resultaten op Google. Nu je duidelijk weet wat SEO inhoudt kan je ermee aan de slag!

“Google only loves you when everyone else loves you first.” – Wendy Piersall

Nu jullie weten hoe SEO werkt, ga ik kort uitleggen hoe SEO kan worden toegepast op een website door bepaalde strategieën uit te voeren

Het optimaliseren van de belangrijkste zoekwoorden

Wanneer gebruikers op google iets zoeken werken deze met zoekwoorden. Het doel is daarom ook dat jou website gevonden wordt wanneer gebruikers bepaalde zoekresultaten intypen. Wanneer iemand bijvoorbeeld zoekt naar ”kledingwinkel ‘s-Hertogenbosch” en je een kledingwinkel hebt in ‘s-Hertogenbosch, dan wil dat met die zoekopdracht jouw website getoond wordt. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Je moet Google aantonen dat jouw webpagina relevant is voor de zoekopdracht, en dat doe je dus door middel van de juiste zoekwoorden.

Het schrijven van duidelijke content

Allereerst schrijf je een webpagina voor de lezer. Zorg daarom dat de content op de pagina relevant is om te lezen. Probeer niet overal op je pagina met zoekwoorden te gaan strooien. Dit zal ten kosten gaan van de relevante content op je website. Zoekmachines zien in welke mate de content aanslaat bij de bezoekers, en daarop past google de rankschikking aan. Als de content niet goed is, zal de webpagina lager in Google komen te staan en zal je uiteindelijk minder traffic kunnen genereren naar je website.

“Behind every piece of bad content is an executive who asked for it.” – Michael Brenner

Linkbuilding

Als laatst is er nog een belangrijke SEO techniek namelijk linkbuilding. Omdat zoekmachines iedere website in principe gelijk willen behandelen kunnen ze lastig zien welke websites belangrijker zijn dan andere. Door te kijken naar links kan Google toch een indicatie geven welke pagina’s er nou belangrijker zijn dan andere. Als er bijvoorbeeld een artikel op Wikipedia staat over een populair onderwerp, en jouw website wordt vermeld als een belangrijke bron, dan waardeert Google jouw informatie weer iets hoger dan die van soortgelijke websites. Het genereren en onderhouden van dit soort links is dus heel erg belangrijk op het gebied van SEO

Waarom is SEO dan zo belangrijk

Omdat 95% van de Nederlanders bij Google begint wanneer er naar een bedrijf of product wordt gezocht. Om onder de aandacht van je doelgroep te komen is het dus van uitermate belang dat je website hoog in Google komt te staan. Want vraag je eens bij jezelf af ”ga jij ooit naar pagina 2 of 3 van Google?” Het antwoord op deze vraag is een duidelijke nee voor de meeste. Zorg er dus voor dat je website wordt voorzien van goede SEO door middel van de juiste content en technieken! De vraag ”wat houdt seo in” is nu hopelijk beantwoord!

“The best place to hide a dead body is the second page of Google search.” – Anonymous